Dier gevonden

U heeft een hond of kat gevonden en wilt weten wie het baasje is. Als u een hond heeft gevonden, kunt u het beste met de hond nog even een rondje lopen, vaak zal het baasje op zoek zijn naar de hond en zo kunt u snel het baasje en de hond weer herenigen. Mocht u nadat u zelf gezocht heeft toch geen baasje gevonden hebben, bel dan met de dierenambulance. Een medewerker zal dan langskomen om de chip uit te lezen en contact opnemen met het baasje.

Mocht er toch geen goede registratie zijn zal de dierenambulance de hond meenemen naar de opvang. En zullen wij uiteraard op social media en andere kanalen zoeken naar het baasje.

Heeft u een kat gevonden die is mee komen wandelen, al een paar dagen rond uw woning loopt, kunt u ook de dierenambulance bellen, en zal een vrijwilliger van onze chipgroep kijken of de kat gechipt is. Mocht dat zo zijn nemen zij contact op met het baasje en kan het baasje de kat ophalen bij de melder.

Mocht er geen chip aanwezig zijn bij de kat en is de kat gezond? Dan zal de vrijwilliger een zogenaamd ‘belbandje’ omdoen waarop staat dat een eventuele eigenaar contact moet opnemen met de dierenambulance. Is de kat er na een aantal dagen nog, zal overlegd worden met de opvang of de kat opgehaald moet worden.

Mocht u nog vragen hebben, kunt u natuurlijk altijd de dierenambulance bellen. Dit kan op telefoonnummer 06-49846794